Praktisk information


Den 30 sep -1 okt 2017 arrangeras Vänsterdagarna. Det är den största vänsterpartiträffen under året och över 1000 personer väntas delta. Precis som för två år sedan hålls Vänsterdagarna i Malmö och målsättningen är att ordna en ännu bättre träff än förra gången.

Vänsterdagarnas program är späckat med massor av program­punkter som innehåller något för de flesta. För kommun- och landstingspolitiker är det en chans till kunskaps- och erfarenhets­utbyte, för organisatörer och kampanjaktivister kommer det att finns mycket att lära. Alla partimedlemmar är välkomna och har en plats på Vänsterdagarna.

Det låter toppen, hur går jag vidare?

Börja med att diskutera i din grupp-, förenings- eller ­distriktsstyrelse om vilka förutsättningar ni har att skicka ­parlamentariker och föreningsaktiva till Vänsterdagarna. ­Konferensavgiften är 1390 kr.

När är Vänsterdagarna?
Vänsterdagarna äger rum den 30/9 – 1/10 2017.

Redan på fredagen den 29 september tjuvstartar Vänsterdagarna med en nätverksfredag. Du kan välja på över 20 stycken olika nätverksträffar för att träffa andra aktivister, organisatörer och politiker på just det området som du själv är engagerad i. Syftet med nätverksfredagen är att kunna mingla, utbyta idéer, inspirera varandra och kanske bestämma gemensamma aktioner ni vill göra. Ytterligare ett syfte är att informera varandra om vad som är på gång inom området.

Du kan i anmälningssystemet bara anmäla dig till en nätverksträff – men om tiderna passar är du välkommen att delta i flera träffar. Du anmäler dig då till den första träffen du vill delta på och mejlar till den ansvarige för den andra träffen du vill delta på och meddelar att du vill vara med (ange namn, e-post och mobilnummer).

När vi närmar oss nätverksfredagen så kommer du att få ett utskick med information om vilken plats, adress och exakt program som din nätverksträff hålls på. I samband med samtliga nätverksträffar finns det möjlighet att få enklare fika.

Tänk på att boka din resa så att du kan vara nere i tid för din nätverksträff.

Var är Vänsterdagarna?
Vänsterdagarna äger rum i Malmö för tredje gången i rad! i år håller vi till på Stadionmässan (Stadiongatan 25, 217 62 Malmö).
Läs mer om mässan här…

Var ska en anmäla sig?
Anmälan görs här http://vdagarna.vmalmo.se/

När ska en anmäla sig?
Anmälan öppnar den 15 maj 2017 och stänger den 16 juni 2017.

Vad kostar det att vara med på Vänsterdagarna?
Priset för att delta i konferensen inkl kulturkvällen och nätverksfredagen är 1390 SEK.
En festbiljett till den stora Vänsterfesten “Oh what a circus!” på lördagskvällen kostar 100 SEK och bokas vid anmälan.

Boende och resa
Då det är flera stora arrangemang i staden samtidigt är det viktigt att du bokar ditt boende och resa i god tid. Boende bokas vid anmälan till Vänsterdagarna.

Dessa är boendealternativen:

Hotell Pris enkel/natt Pris dubbel/natt Avstånd Adress
Good Morning Hotel 895 1195 5 min promenad Stadiongatan 21
Hotel Temperance 1090 1390 20 min med buss Engelbrektsgatan 16
Scandic St Jörgen 1090 1390 25 min med buss Stora Nygatan 35
Scandic Kramer 1090 1390 25 min med buss Stortorget 7
Scandic Stortorget 1090 1390 25 min med buss Stortorget 15
Scandic Malmö City 1090 1390 20 min med buss Kaptensgatan 1

I boendeprogrammet bor du hemma hos en aktivist så nära konferensen som möjligt, i anmälan får du fylla i viss information och så matchar vi ihop dig med ett bra boende! Detta är helt kostnadsfritt.

Boka resor
Biljetterna släpps av SJ i början/mitten av juni, det är viktigt att vara ute i så god tid som möjligt då det är många evenemang samtidigt i Malmö.

Bokning av tågbiljetter görs via SJ:s kundservice på telefonnummer 0771-75 75 55, använd tonval 2.1. Det som gäller är att billigast möjliga, ej ombokningsbara biljett får bokas. Resorna kommer då att faktureras direkt till Vänsterpartiet och stämmas av mot respektive anmälan. Vid bokning ska kundnummer 957 493 (Vänsterdagarna) anges. SJ:s kundservice har öppettider måndag-fredag 8-17. Vi rekommenderar att partiföreningen gör en gemensam bokning även om man är under 10 deltagare.

Gruppbokning för 10 eller fler deltagare
Gruppbokning av tågresor är möjlig för de partiföreningar/distrikt som skickar 10 eller fler deltagare. Bokning görs via SJ:s kundservice på 0771-75 75 75, använd tonval 3.2. Det som gäller är att boka billigast möjliga, ej ombokningsbara biljetter. Vid bokning ska kundnummer 957 493 (Vänsterdagarna) anges. SJ:s kundservice för gruppbokningar har öppettider måndag-fredag 8-17.

Flyg
Flygresor medges för resor till/från orter norr om Sundsvall. Även för de som bor norr om Sundsvall kan (natt)tåg vara ett bra alternativ. I samtliga fall gäller att hitta det billigaste biljettalternativet. Kontakta [email protected]se för mer info om biljettbokning av flygresor.

För kontakt